Βαριές καταγγελίες γονέων για την Κιβωτό: Περιγράφονται ακόμη και συνθήκες δουλείας

Νεα

Στα όσα πρωτοφανή έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου, προστίθενται οι καταγγελίες γονέων, που όπως λένε, δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου»

  • «Κιβωτός του Κόσμου»: Έρχεται νέα κατάθεση – «φωτιά» μάρτυρα από το εξωτερικό, πρώην φιλοξενούμενου της δομής

Κάθε καταγγελία έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη: κοινός παρανομαστής η κακοποίηση αλλά και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρουν στη ΕΡΤ πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με την δομή της Καλαμάτας: «Τα παιδιά πολλές φορές όταν γυρνούσαν από την Αθήνα ήταν ερείπια. Υπήρχε ένας φόβος για την παρουσία του. Νάρκισσος και πολύ περίεργος άνθρωπος»

Ακόμη και συνθήκες δουλείας περιγράφονται στις μαρτυρίες:«Όταν ήταν άρρωστος τρεις εβδομάδες κοιμόμασταν στο πάτωμα δίπλα του για να τον φροντίζουμε. Τα καλοκαίρια όταν ήταν στην Καλαμάτα συνήθιζε να παίρνει τα μεγαλύτερα παιδιά τη δομής και να πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία ακόμα και μεταμεσονύχτιες ώρες»

Μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες

Ξυλοδαρμοί, απειλές και τιμωρίες που έφταναν μέχρι και την στέρηση φαγητού, επαναλαμβάνονται σε κάθε μαρτυρία.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στον τοίχο δεν σου επέτρεπαν να μιλάς στα άλλα παιδιά. Καμία φορά δεν σε τάιζαν, μαζεύαμε κουκουνάρια μέσα στον ήλιο και αν δεν το κάναμε, δεν μας δίναν φαγητό μετά» υποστηρίζει ανήλικη.

Γιαγιά μαρτυρά πως η εγγονή της, φιλοξενούμενη στη δομή, ξυλοκοπήθηκε δύο φορές.

Γονείς υποστηρίζουν ότι με ψευδείς καταγγελίες τους αφαίρεσαν την επιμέλεια των παιδιών τους. Πατέρας από την Νιγηρία καταγγέλλει πως έχει 3 χρόνια να δει τα δύο ανήλικα παιδιά του, που εμπιστεύτηκε στην οργάνωση.

Πρώην εργαζόμενοι και εθελοντές, που υπήρξαν στην Κιβωτό φέρονται να περιγράφουν ένα κακοποιητικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας τις επίσημες καταγγελίες.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κώστας Γαζούλης, Κώστας Παπαδόπουλος, Θοδωρής Πυλιώτης, Χαρά Γιαννοπούλου

 

 

 

Πηγή: ertnews.gr