Α. Χαρίτσης στο Πρώτο: Ελπιδοφόρο ότι δημιουργείται ένα μέτωπο δυνάμεων της προοδευτικής αντιπολίτευσης (audio)

Πολιτικη

«Ελπιδοφόρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, το ότι «δημιουργείται ένα μέτωπο δυνάμεων της προοδευτικής αντιπολίτευσης που προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο σε όλη αυτή την θεσμική κατρακύλα» μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Εμείς πρώτοι ζητήσαμε-και πλέον το έκαναν και οι άλλες δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης και σωστά το έπραξαν- την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας γιατί πλέον έχουν προκύψει νέα δεδομένα και στοιχεία» προσέθεσε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί και η υπόθεση του κ. Σπίρτζη «η οποία προκύπτει σωρευτικά και στις άλλες υποθέσεις που ήδη έχουν αποδειχθεί οι σχετικές παρακολουθήσεις».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτό το δημοκρατικό αίτημα να υπάρξει σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να γίνει μια σοβαρή διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, το απέρριψε κατηγορηματικά» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. Μάλιστα υποστήριξε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή, οι μάρτυρες από την κυβερνητική πλευρά επικαλούνται το απόρρητο για να συσκοτίσουν την υπόθεση.

«Είναι απολύτως σαφές ότι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, «όλα στο φως», είναι απολύτως προσχηματικό και υποκριτικό. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι όλα να μείνουν στο σκοτάδι» υπογράμμισε.


Ο κ. Χαρίτσης, κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν «να υπάρξει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής όταν έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει στήσει όλη αυτή την ιστορία με τις παρακολουθήσεις, με τις υποκλοπές».

«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους πρόκειται για υποκλοπές, παράνομες υποκλοπές οι οποίες στοχεύουν ξεκάθαρα στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης. Πώς να υπάρξει μια στοιχειώδης συνεννόηση όταν έχουμε όλα αυτά τα τερατώδη, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα, όταν έχουμε το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο, που είναι η επιχείρηση κουκουλώματος αυτής της πολύκροτης υπόθεσης. Είχαμε και χθες, δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης, που μιλούν για διάφορα κέντρα με θεωρίες συνωμοσίας που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν. Είχαμε ένα ντελίριο συνωμοσιολογίας από κέντρα της κυβέρνησης, όλα αυτά νομίζω ότι δημιουργούν ένα περιβάλλον εξαιρετικά τοξικό, για το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: ertnews.gr