Α. Κόπτσης: Διερευνούμε την καταγγελία για φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου

Νεα

Το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κ. Αλεξάνδρου Κόπτση, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι μετά από καταγγελία για φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου, προχώρησε σε σχετική διερεύνηση.

Όπως ανακοίνωσε: «Μετά από ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία.

Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά ουδεμία πληροφορία δόθηκε για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.

Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες. Το Υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση».

Πηγή: ertnews.gr