Αυτοκτονία 14χρονου: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για βία στο σχολείο του – Τι λέει ο δικηγόρος 14χρονης που ξυκολοκοπήθηκε

Νεα

Με την κατάθεση του προπονητή του 14χρονου μαθητή, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των καταθέσεων για τον θάνατο του ανήλικου, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έβαλε τέλος στη ζωή του. Κατάθεση για τα πιθανά αίτια που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοχειρία έδωσε η μητέρα του 14χρονου, ενώ οι μαρτυρίες για άγρια περιστατικά εκφοβισμού και βίας, στο Γυμνάσιο του παιδιού, είναι καθημερινές. Σοκαριστικό είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μητέρα μαθήτριας με θύμα την κόρη της. Η μητέρα κατέθεσε μήνυση κατά των παιδιών που χτυπούσαν το κορίτσι, και κατήγγειλε πως το σχολείο ενημερώθηκε χωρίς να κάνει το παραμικρό. “Οποιαδήποτε καταγγελία έχει γίνει στο σχολείο έχει διερευνηθεί και έχει φτάσει στο τέλος της” λέει ο διευθυντής του σχολείου

Όπως αναφέρει η μητέρα της μαθήτριας την στιγμάτισε τόσο βαθειά το περιστατικό που παρόλο που συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη δεν μπορεί να το ξεπεράσει, γιατί ακόμη και τώρα της κάνουν bullying “την χτύπησαν πολύ άσχημα ομάδα δέκα παιδιών με κλωτσιές στο κεφάλι και βρισιές. Δεν μπορεί να το ξεπεράσει, συνεχίζεται το bullying”

Η μαθήτρια αρχικά δεν μίλησε στη μητέρα της, γιατί απειλήθηκε πως εάν κάνει καταγγελία θα δεχτεί ακόμη πιο άγρια επίθεση.

Η μητέρα κατέθεσε μήνυση κατά των μαθητών που την χτύπησαν, ενώ όπως υποστηρίζει ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν έκανε τίποτε. Ωστόσο ο διευθυντής υπογραμμίζει πως “Οποιαδήποτε καταγγελία έχει γίνει στο σχολείο έχει διερευνηθεί και έχει φτάσει στο τέλος της”

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης μαθήτριας, Δημήτρης Φουφόπουλος, αναφέρει πως “Παρόλο που ζητήσαμε να ληφθούν επείγοντα μέτρα προστασίας δεν έχει γίνει τίποτε. Το παιδί δεν το έχει δει καν κοινωνικός λειτουργός.”

Στην κατάθεσή της η μητέρα του 14χρονου μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε για τις μαρτυρίες συμμαθητών του που κάνουν λόγο για bullying σε βάρος του παιδιού της.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ertnews.gr