Αυλαία της Εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις – Στις 21/10 συζητείται το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής

Πολιτικη

Αυλαία σήμερα για την εξεταστική επιτροπή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο χαρακτηρίστηκε απόρρητο και κατέγραψε και τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος.

Για συγκάλυψη έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη επέκρινε το γεγονός ότι η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο, ενώ για κοροϊδία και συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, μίλησε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής απουσίασε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, η οποία -από την Δευτέρα με την δημοσιοποίηση της πορισματικής έκθεσης του κόμματός της- έχει ανακοινώσει πως «δεν υπάρχει πλέον κανείς λόγος να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την κακοστημένη θεατρική παράσταση και δεν θα παραστούμε στο “φινάλε”, στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, για την ψήφιση του εντελώς προβλέψιμου “Πορίσματος” της δέσμιας κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Η σημερινή ήταν η 10η κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής από τη συγκρότησή της.

Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, κλήθηκαν, προσήλθαν και κατέθεσαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δαραβίλλας (2012-2015) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-2019), ο τέως διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων και ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Χρήστος Ράμμος, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL Ι.Κ.Ε Σταμάτης Τριμπάλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή -και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού- ενημέρωσε πως κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα και είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία να τις αποσταλούν γραπτώς ερωτήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr