«Αττικό Μετρό, Ν. Κουρέτας: Το 2029 παραδίδεται η Γραμμή 4 – Σε εξέλιξη δοκιμαστικά στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Νεα

Στα αρχαιολογικά ευρήματα, στις αντιδράσεις για στάση μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, στις οχλήσεις που θα προκαλούν σε κατοίκους και επαγγελματίες τα έργα κατασκευής της Γραμμής 4 τα επόμενα 8 χρόνια, αλλά και οι επεκτάσεις προς Κηφισίας και Βεΐκου, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας.

Η γραμμή 4 θα παραδοθεί το 2029 ενώ παράλληλα και θα έχουν ξεκινήσει άλλες δύο επεκτάσεις, η μια στην Κηφισίας και η άλλη από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη.

Το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί και το «πολύπαθο μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά στα 2/3 της γραμμής.

Από τους 15 σταθμούς της γραμμής 4 που θα έχει μήκος σήραγγας 13 χιλιομέτρων ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε:

  • Στον Ευαγγελισμό που «λόγω διακλάδωσης έχει αρκετή δυσκολία»
  • στο σταθμό της Κυψέλης «όπου το έδαφος είναι ιδαίτερα βραχώδες»
  • στο Κολωνάκι με το «πολύ πυκνό αστικό περιβάλλον»

Σχετικά με τα αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα  ο κ. Κουρέτας υπενθύμισε ότι «όλα πήγαν καλά και χωρίς καθυστερήσεις στο μετρό του Πειραιά και μάλιστα ο σταθμός στο Δημοτικό Θέατρο θα είναι ζωντανό Μουσείο».

«Δεν υπήρχε χώρος στην Τοσίτσα κι έγινε στην Εξαρχείων»

Για τις διαμαρτυρίες σε εβδομαδιαία βάση κατά της κατασκευής μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ο εκπρόσωπος της Αττικό Μετρό, ανέφερε ότι «είναι ένας από τους 15 σταθμούς που «οριοθετήθηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε το 2017 από την προηγούμενη κυβέρνηση και η σύμβαση πρέπει να τηρηθεί όπως και σχετική νομοθεσία».

Ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις αλλά υπενθύμισε και «τα κακά παραδείγματα» της Αγίας Παρασκευής και της Γεωπονικής  που δεν δέχονταν μετρό και τώρα το ζητάνε»

Πηγή: ΕΡΤ

 

Πηγή: ertnews.gr