Αρχίζει η κατασκευή του εμβληματικού Riviera Tower στο Ελληνικό

Οικονομια

Την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του εντυπωσιακού Πύργου στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού, σε λίγες εβδομάδες, σηματοδοτεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας του Riviera Tower.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Lamda Development αναφέρει ότι  “η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια. Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ”.

Η Lamda Development σημειώνει ότι “ο Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι Στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS»”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου

Τις ευχαριστίες του προς όλες τις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου  απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου “για τη γρήγορη και αποτελεσματική συνεισφορά τους για την έκδοση της ιδιαίτερα περίπλοκης οικοδομικής άδειας του Riviera Tower του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα”. Ο κ. Αθανασίου τονίζει ότι ολοκληρώθηκε “άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ελληνικού».

Πηγή: ertnews.gr