Αποκλειστικό ΕΡΤ – Σύμβουλος Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε όπλα, χρήματα και κυρώσεις κατά Ρωσίας για το τέλος του πολέμου (video)

Νεα

Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ολέξιι Αρεστόβιτς μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε με λόγια ευγνωμοσύνης στη στήριξη του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος μέχρι τον χειμώνα.

Συνέντευξη στον Κώστα Ονισένκο 

Όπως είπε: «Η πρώτη προϋπόθεση (σ.σ. για να τελειώσει ο πόλεμος) είναι οι έγκαιρες προμήθειες αρκετής ποσότητας δυτικού οπλισμού. Η δεύτερη είναι η συνέχιση της οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας και το τρίτο είναι η αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ακόμη: «Γι’ αυτό η ελληνική βοήθεια ήταν ουσιαστική. Εκατοντάδες ζωές Ουκρανών στρατιωτών και άμαχου πληθυσμού, ορισμένες επιχειρησιακές επιτυχίες στο μέτωπο οφείλονται εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική βοήθεια. Ορισμένες χώρες, δεν θα τις κατονομάσουμε, προσδοκούσαμε πολύ περισσότερα από αυτές και λιγότερα από την Ελλάδα, αλλά συνέβη το αντίθετο. Για αυτό, κατά κάποιον τρόπο, είναι συμφέρουσα, περισσότερο συμφέρουσα συμφωνία. Η Ελλάδα ξεφορτώθηκε τον παλιό σοβιετικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι παρωχημένος, η Ελλάδα βοήθησε την Ουκρανία, και η Ελλάδα θα εξοπλιστεί με νεότερο εξοπλισμό, που θεωρώ ότι θα γίνει πιο σύντομα απ’ όσο νομίζουμε».

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr