Απειλές Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα για τα νησιά: Δεν μπλοφάρουμε

Πολιτικη

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και βρήκε την ευκαιρία να κουνήσει εκ νέου το δάχτυλο στην Ελλάδα αλλά και να την κατηγορήσει ότι τα βήματα που κάνει έχουν στόχο και αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

Είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο να ακυρώσει η Ελλάδα το καθεστώς των νησιών που της δόθηκε υπό όρους στο πλαίσιο της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων” είπε και πρόσθεσε:

Όποια δικαιολογία και να βρει η Ελλάδα, οι δικαιολογίες της δεν ισχύουν. Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά από το 1960 και αν δεν υποχωρήσει, είπαμε από την αρχή ότι θα ξεκινήσουμε την συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε γιατί  αυτά τα νησιά τους παραχωρήθηκαν υπό όρους. Αν η Ελλάδα, που μιλάει συνέχεια περί Διεθνούς Δικαίου, δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω“.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε και στην ερώτηση «αν θα γίνει νέα επιχείρηση στη Συρία», τονίζοντας ότι «η απειλή για την Τουρκία αυξάνεται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Έχουμε πει ανοιχτά ότι οι ΗΠΑ πάντα είχαν μια πολιτική ισορροπίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. Βλέπουμε μια απόκλιση από αυτήν την ισορροπία, το είπαμε και στον Μπλίνκεν” είπε ακόμα ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: ertnews.gr