Έκρηξη σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο: Προκάλεσαν καταστροφή αλλά έφυγαν άπραγοι οι δράστες – Πώς κινήθηκαν (video)

Νεα

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Ιουλίου με ισχυρή έκρηξη σε ΑΤΜ στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, προκαλώντας μεγάλες υλικές καταστροφές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Οι δράστες ήταν τέσσερις, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου σκαρφαλώνοντας από την πλαϊνή μάνδρα και από εκεί περπάτησαν, ντυμένοι γιατροί – μάλιστα ένας από αυτούς φορούσε και τη στολή υψηλής προστασίας για τον covid και να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο. Εκεί απείλησαν με όπλο τη φύλακα, η οποία φρουρούσε το νοσοκομείο εκείνη την ώρα, μπήκαν και ανατίναξαν το ΑΤΜ με τη μέθοδο του αερίου – καθώς δεν έχουν βρει οι αστυνομικοί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού – και στη συνέχεια έφυγαν άπραγοι, αφού μετά από έρευνα που έγινε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

  • Θ. Πλεύρης για έκρηξη στο Σισμανόγλειο: Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια – Σήμερα η αποκατάσταση των ζημιών

Τι εξετάζουν οι αρχές

Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με τις Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζόμενους που την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου δεν είναι δύσκολο να πηδήξει κάποιος στο εσωτερικό, αφού είναι αρκετά χαμηλή η μάντρα, δεν υπάρχουν φώτα και είναι ένα αραιοκατοικημένο σημείο. Επιπλέον η επιλογή τους να ντυθούν γιατροί είναι εκείνο που τους διευκόλυνε να φθάσουν και στην είσοδο του νοσοκομείου αφού παρά το γεγονός πως υπάρχουν υπάλληλοι ασφαλείας οι οποίοι επιτηρούν όλο το βράδυ όλους τους χώρους του νοσοκομείου κανείς δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για ληστές.

Η Ασφάλεια προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για τους δράστες εξετάζοντας και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στο χώρο του νοσοκομείου αλλά και έξω από αυτό.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πηγή: ertnews.gr